כלב הוא חיית המחמד האהובה והמקובלת ביותר בקרב משפחות עם ילדים, משפחות צעירות וגם בקרב יחידים הגרים לבדם ונהנים מחברתה של החיה שהשכילה עם השנים לתפוס מקום של כבוד בלבבות. בדרך כלל, מי שמגדל כלב מוכן להשקיע עבורו הרבה ולהעניק לו את הטיפול המסור והנאמן ביותר. מנגד, הוא מקבל מהכלב אהבה אין קץ ונאמנות עיוורת. אבל כל אלה נבחנים, כאשר מתברר שהכלב סובל מעוויתות אפילפסיה, או מה שנהוג לקרוא לו "מחלת הנפילה". מהי מחלת הנפילה ומהם הגורמים לה? איך אפשר לטפל בעוויתות אפילפסיה אצל כלבים? בשורות הבאות נעסוק בשאלות הללו ונסה להרגיע את בעל הכלבים שאצלם מתקיימת התופעה הזאת.
אפילפסיה – מה זה ומה גורם לזה
ההפרעה הנוירולוגית הקרויה אפילפסיה היא כינוי לקבוצה של הפרעות מוחיות. מה שגורם להפרעות הללו הוא פעילות עודפת וחריגה של תאי עצב הממוקמים בקליפת המוח. ואם לעבור מהתיאור המקצועי לתיאור המעשי – מי שחולה אפילפסיה עלול להיתקף ללא סיבה בפרכוסים, שגורמים לו למעשה להעדר תפקוד. התקף כזה יכול להתרחש ללא התרעה מוקדמת ולגרום למי שלוקה בו ליפול בבת אחת. התופעה הזאת היא שהעניקה למחלת האפילפסיה את הכינוי הנפוץ שלה – מחלת הנפילה. למעשה, מי שחולה אפילפסיה וחווה התקף כזה, מאבד שליטה על האירועים ונזקק לעזרה מבחוץ, על מנת שלא לבלוע את הלשון ולהיחנק. אצל כלבים החווים התקף אפילפסיה המצב דומה – וכל מה שאפשר לעשות הוא למנוע מהכלב לשכב בתנוחה שעלולה לגרום לו לחנק.
טיפול באפילפסיה אצל כלבים
למעשה, הטיפול באפילפסיה מתבצע בשני מישורים. הראשון – סיוע לכלב בזמן ההתקף, על מנת למנוע ממנו להיחנק כפי שכבר הוזכר. המישור השני הוא נטילת תרופות המונעות את התקף האפילפסיה הבא. התרופה יכולה לסייע, ואולם יש הכרח לקחת אותה באופן קבוע. עם זאת, כשמדובר בכלבים הדבר איננו כל כך פשוט ודורש התמדה, ניסיון והיכרות עם הכלב כך שניתן יהיה למצוא את ההזדמנות להשחיל לו את התרופה. מעבר לכך, יש צורך להשגיח על הכלב מקרוב ולקחת אותו לבדיקות תקופתית. חשוב להדגיש – האפילפסיה איננה מחלה מדבקת ואיננה מסוכנת לסביבה. עם זאת, חשוב לבדוק את הכלב ולשלול מצב שבו האפילפסיה נגרמת בעקבות בעיה רפואית אחרת. מעוניינים לדעת עוד? רוצים להעניק לכלב שלכם את הטיפול הטוב ביותר? צרו קשר כעת והמומחים שלנו יחזרו אליכם בהקדם וילוו אתכם לאורך כל הדרך עד למציאת הטיפול המתאים ביותר לכלב האהוב שלכם.